Historie van Korfbalvereniging WWSV

WWSV is opgericht op 23 juli 1947 te Wijdewormer, met toen nog twaalf spelers op het veld. Het initiatief tot oprichting van WWSV is uitgegaan van mevrouw De Groot-Brugman, de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Wijdewormer. Ze had zelf, voor de oorlog, gekorfbald bij HKC in haar woonplaats Hardinxveld.

Kort na de bevrijding verhuisde het echtpaar De Groot naar Wijdewormer. Mevrouw De Groot constateerde dat het dorp geen korfbalvereniging bezat en dat vond ze toch wel een gemis, niet voor zichzelf, maar voor de bewoners.

Ze verzocht daarom Jo Haller, wethouder en loco- burgemeester, een dergelijke club op te richten. Haller had zelf liever een voetbalclub, maar die was (toen) alleen voor mannen. Mevrouw De Groot wilde een sport waaraan zowel de jongens als de meisjes van het dorp zouden kunnen deelnemen.

Een verzoek van de burgemeestersvrouw kon je niet zomaar naast je neerleggen, dus na de nodige voorbereidende activiteiten werd op woensdag 23 juli 1947 de oprichting een feit. Dat gebeurde in een zaaltje van café Marees, op de plek waar nu het restaurant van Mario zit, door een veertiental daartoe bijeengekomen aanwezigen. Er werden 23 leden ingeschreven, die een dagelijks bestuur benoemden, bestaande uit voorzitster mevrouw De Groot- Brugman, secretaris Jo Haller en penningmeester Ebbel Wijkstra.

Pas een jaar later werd besloten aan de competitie te gaan deelnemen; met drie twaalftallen. Weer een jaar later werd het eerste twaalftal kampioen. Dus feest; ook in café Marees op 11 juni 1949.