Over WWSV

Het begon allemaal op 23 juli 1947: de oprichting van Korfbalvereniging WWSV te Wijdewormer (Neck). Met een handje vol mensen (12) werd de club een feit. Plaats van handeling een zaaltje van café Marees, op de plek waar nu het restaurant van Mario zit, door een veertiental daartoe bijeengekomen aanwezigen. Leuk detail is dat Het initiatief tot oprichting van WWSV is uitgegaan van mevrouw De Groot-Brugman, de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Wijdewormer.

WWSV is inmiddels een bruisende vereniging. Prestatie, harmonie en gezelligheid zijn de sleutelbegrippen in onze vereniging.

Voor alle leeftijden!

 WWSV heeft leden van 3 tot 70+ en voor allen is korfbal op zijn of haar niveau een leuke sport.

 •Kangoeroes (3 – 6 jaar)

 De kangoeroes trainen één keer in de week en beginnen spelenderwijs met korfbal. Dit houdt in dat zij spelletjes doen waarin de bal en de mand een rol spelen. Zij spelen nog geen competitie maar wel af en toe toernooitjes. Klik hier voor informatie over de Kangoeroes bij WWSV.

 •Pupillen, aspiranten en junioren (7 – 17 jaar)

 Vanaf zeven jaar speel je met je team korfbalwedstrijden tegen leeftijdsgenoten van andere korfbalclubs. De jeugd is verdeeld in teams van de F-jes tot en met de A-jeugd. Afhankelijk van leeftijd en niveau word je ingedeeld in een team.

 •Senioren (> 18 jaar)

 In de senioren kun je zowel prestatiegericht als recreatief korfballen. Ook in de senioren word je ingedeeld op spelniveau. Afhankelijk van het team waarin je speelt zul je één of twee keer per week trainen. Hiernaast speel je nog één keer per week een wedstrijd.

•Niet-spelende leden

 Ook kent WWSV niet-spelende leden. Deze leden spelen niet meer, of ergens anders, maar willen wel graag verbonden blijven aan de club.

Maar WWSV is meer

WWSV bestaat uit meer facetten dan alleen korfbal. De jeugdafdeling van WWSV is groot en de jeugdcommissie doet er dan ook alles aan om voor deze jeugdgroep – en overige leden – een goede combinatie van sport, spel en plezier neer te zetten. Activiteiten als ons jaarlijks terugkerende kamp, het sinterklaasfeest, de spelmiddagen en de andere uitjes zijn zeer gewaardeerd door zowel de jeugd als door hun ouders.

Vlak voor de zomervakantie vindt het traditionele WWSV kamp plaats. Een jaarlijks hoogtepunt voor de vereniging. Alle jeugdleden mogen mee. De kamp accommodatie is elk jaar verschillend, zo proberen we elk jaar nieuwe activiteiten te kunnen aanbieden aan de kinderen. Spelletjes en andere activiteiten worden er georganiseerd.

WWSV binnen de gemeente Wijdewormer

Ook binnen Wijdewormer (Neck) is WWSV een bekend gezicht. WWSV probeert altijd een bijdrage te leveren aan activiteiten binnen Wijdewormer (Neck).
Het meest bekend is WWSV waarschijnlijk van de jaarlijkse Giga Kangoeroe Dag.

Dit toernooi wordt sinds 2012 georganiseerd. De laatste jaren zijn er steevast meer dan 350 deelnemers geweest, van bijna alle scholen uit de gemeente Purmerend, Zuidoostbeemster en Wijdewormer (Neck). Het is een groots festijn waarbij bijna de hele club in touw is.