Vereniging

ORGANOGRAM

Het Bestuur van Korfbalvereniging WWSV

Bart de Waard

Voorzitter
voorzitter@wwsv.nl
Elly van Aggele

Secretaris
secretaris@wwsv.nl 
Dave Stroop

Penningmeester
penningmeester@wwsv.nl
Suzan Stuijt

Penningmeester
penningmeester@wwsv.nl
Wedstrijd secretaris
JeugdErna van Halderenwedstrijden@wwsv.nl
SeniorenRichard Gundelachwedstrijden@wwsv.nl
Commissies
Jeugd TechnischeErna van Halderen
TechnischeMarga van Es
JeugdVincent van Halderenjeugdcommissie@wwsv.nl
KantineYvonne/Ronald van Diepenkantine@wwsv.nl
Giga Kangoeroe dagRichard Gundelach / Erna van Halderengigakangoeroedag@wwsv.nl
Kangoeroe Klup WWSVRichard Gundelach / Erna van Halderenkangoeroeklup@wwsv.nl
Walking korfbalMarcel Wijkstrawalking@wwsv.nl
SponsorRonald van Diepensponsors@wwsv.nl
Sport Stichting Wijde Wormernieuwbouw@wwsv.nl


Vertrouwenspersoon KNKV

De vertrouwenscontactpersonen binnen het KNKV zijn:

 • Anne Hindriks
 • Marian Blaset


Je kunt per mail contact met hen opnemen. Je informatie worden enkel door hen gelezen en vertrouwelijk behandeld.

Bij directe calamiteiten kan telefonisch contact opgenomen worden met Marian Blaset, 06-13327465 of Anne Hindriks, 06-41680967. 

Bij geen gehoor graag voicemail inspreken, dan zal zo spoedig mogelijk teruggebeld worden.

Meer info:http://www.knkv.nl/knkv-corporate/korfbal-zichtbaar-sportief/vertrouwenspunt-knkv/

ROUTE NAAR ONZE CLUB

Maak een route aan vanaf uw locatie >>

IK WIL LID WORDEN

Ben je geïnteresseerd in onze vereniging en wil je graag meer weten?

Neem dan contact op met:

Onze Secretaris Elly van Aggele via E-mail: secretaris@wwsv.nl  of download het inschrijfformulier .

Tijdens het veldseizoen worden de (thuis)wedstrijden gespeeld op onze eigen korfbal complex in Wijdewormer. Tijdens het zaalseizoen worden de (thuis)wedstrijden in sporthal De Beuk gespeeld. De wedstrijden worden voor de jeugd op zaterdag gespeeld en voor de senioren op zondag.  Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Lid worden

Je kunt je aanmelden als lid van korfbalclub WWSV via het inschrijfformulier. Een volledig ingevuld inschrijfformulier dient te worden ingeleverd bij het secretariaat, het adres staat op het formulier vermeld.

Wij vragen ook je e-mailadres en/of die van de ouder(s)/verzorger(s) op het inschrijfformulier te vermelden. Zo kunnen wij je op de hoogte houden via onze 2 wekelijkse clubblad “De Treffer”. In ons clubblad staat onder andere informatie over de wedstrijden, trainingen maar ook informatie over diverse verenigingsactiviteiten.

Wijzigingen

Geef wijzigingen in jouw adres of andere gegevens altijd door aan het secretariaat.

Opzeggen

Opzeggen kan alleen schriftelijk vóór 1 april van het lidmaatschapsjaar bij  het secretariaat. Zonder schriftelijke opzegging vóór 1 april van het lidmaatschapsjaar, wordt het lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd.

Contributie tarieven die gelden met ingang van seizoen 2024/2025:

CategorieContributie (€)Kleding (€)Totaal (€)Per kwartaal (€)
Senioren (alleen zaal)2051522055
Senioren2711528671,50
Walking Korfbal152n.v.t.15238
Recreant152n.v.t.15238
Pupillen1331514837
Donateurs50n.v.t.5012,50
Kangoeroe Klup72n.v.t.7218
Junioren2101522556,25
Aspiranten1561517142,75
Fouten onder voorbehoud


De competitieleden worden naar hun leeftijd per 1 oktober van het verbondsjaar onderscheiden in:

senioren leden 19 jaar en ouder;
junior leden 16 tot en met 18 jaar;
aspirant leden 12 tot en met 15 jaar;
pupillen leden 6 tot en met 11 jaar;
kangoeroe leden jonger dan 6 jaar.

De contributie tarieven kunnen jaarlijks geïndexeerd worden met ingang van het nieuwe seizoen (1 juli). Een eventuele indexering van de contributies zal voor aanvang van het nieuwe seizoen middels het verenigingsorgaan bekend worden gemaakt.

Condities van het lidmaatschap:

• Voor wat betreft de contributie ontvangt u van de Penningmeester een contributie brief, waarin de betaalwijze en datum genoemd wordt.

• Men is lid voor het gehele verenigingsjaar (1 juli t/m 30 juni). Afmelden of wijzigen van spelend lid naar een ander lidmaatschap kan alleen met ingang van het nieuwe verenigingsjaar.

• Het lidmaatschap kan alleen schriftelijk worden opgezegd voor 1 april bij de Secretaris.

SPONSORING

Sponsoren zijn erg belangrijk voor Korfbalclub WWSV. De inkomsten via sponsoren dragen bij aan het voortbestaan van de vereniging. Met de hulp van sponsoren is het voor ons mogelijk de contributie betaalbaar te houden, extra activiteiten aan te bieden en kan elke speler in een goede outfit de vereniging vertegenwoordigen.

Daarom is Korfbalclub WWSV altijd op zoek naar (nieuwe) sponsoren. En dat kan in verschillende vormen, onderstaand vindt u hiervan een overzicht.

Overzicht sponsormogelijkheden

Verenigingsponsoring

 • Advertentie website
 • Advertentie in de Treffer
 • Reclamebord/doek veld en zaal
 • Korfsponsoring

Teamsponsoring

 • Wedstrijdtenue
 • Sporttas
 • Trainingspak

Activiteitensponsoring

 •  GIGA Kangoeroe dag

Bent u geïnteresseerd in een van de bovenstaande mogelijkheden? Neem dan contact op met de Sponsorcommissie via onderstaand formulier.

  Contactformulier Sponsoring WWSV

  OVER ONZE CLUB

  Het begon allemaal op 23 juli 1947: de oprichting van Korfbalvereniging WWSV te Wijdewormer (Neck). Met een handje vol mensen (12) werd de club een feit. Plaats van handeling een zaaltje van café Marees, op de plek waar nu het restaurant van Mario zit, door een veertiental daartoe bijeengekomen aanwezigen. Leuk detail is dat Het initiatief tot oprichting van WWSV is uitgegaan van mevrouw De Groot-Brugman, de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Wijdewormer.

  WWSV is inmiddels een bruisende vereniging. Prestatie, harmonie en gezelligheid zijn de sleutelbegrippen in onze vereniging.

  Voor alle leeftijden!

   WWSV heeft leden van 3 tot 70+ en voor allen is korfbal op zijn of haar niveau een leuke sport.

   •Kangoeroes (3 – 6 jaar)

   De kangoeroes trainen één keer in de week en beginnen spelenderwijs met korfbal. Dit houdt in dat zij spelletjes doen waarin de bal en de mand een rol spelen. Zij spelen nog geen competitie maar wel af en toe toernooitjes. Klik hier voor informatie over de Kangoeroes bij WWSV.

   •Pupillen, aspiranten en junioren (7 – 17 jaar)

   Vanaf zeven jaar speel je met je team korfbalwedstrijden tegen leeftijdsgenoten van andere korfbalclubs. De jeugd is verdeeld in teams van de F-jes tot en met de A-jeugd. Afhankelijk van leeftijd en niveau word je ingedeeld in een team.

   •Senioren (> 18 jaar)

   In de senioren kun je zowel prestatiegericht als recreatief korfballen. Ook in de senioren word je ingedeeld op spelniveau. Afhankelijk van het team waarin je speelt zul je één of twee keer per week trainen. Hiernaast speel je nog één keer per week een wedstrijd.

  •Niet-spelende leden

   Ook kent WWSV niet-spelende leden. Deze leden spelen niet meer, of ergens anders, maar willen wel graag verbonden blijven aan de club.

  Maar WWSV is meer

  WWSV bestaat uit meer facetten dan alleen korfbal. De jeugdafdeling van WWSV is groot en de jeugdcommissie doet er dan ook alles aan om voor deze jeugdgroep – en overige leden – een goede combinatie van sport, spel en plezier neer te zetten. Activiteiten als ons jaarlijks terugkerende kamp, het sinterklaasfeest, de spelmiddagen en de andere uitjes zijn zeer gewaardeerd door zowel de jeugd als door hun ouders.

  Vlak voor de zomervakantie vindt het traditionele WWSV kamp plaats. Een jaarlijks hoogtepunt voor de vereniging. Alle jeugdleden mogen mee. De kamp accommodatie is elk jaar verschillend, zo proberen we elk jaar nieuwe activiteiten te kunnen aanbieden aan de kinderen. Spelletjes en andere activiteiten worden er georganiseerd.

  WWSV binnen de gemeente Wijdewormer

  Ook binnen Wijdewormer (Neck) is WWSV een bekend gezicht. WWSV probeert altijd een bijdrage te leveren aan activiteiten binnen Wijdewormer (Neck).
  Het meest bekend is WWSV waarschijnlijk van de jaarlijkse Giga Kangoeroe Dag.

  Dit toernooi wordt sinds 2012 georganiseerd. De laatste jaren zijn er steevast meer dan 350 deelnemers geweest, van bijna alle scholen uit de gemeente Purmerend, Zuidoostbeemster en Wijdewormer (Neck). Het is een groots festijn waarbij bijna de hele club in touw is.

  HISTORIE

  WWSV is opgericht op 23 juli 1947 te Wijdewormer, met toen nog twaalf spelers op het veld. Het initiatief tot oprichting van WWSV is uitgegaan van mevrouw De Groot-Brugman, de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Wijdewormer. Ze had zelf, voor de oorlog, gekorfbald bij HKC in haar woonplaats Hardinxveld.

  Kort na de bevrijding verhuisde het echtpaar De Groot naar Wijdewormer. Mevrouw De Groot constateerde dat het dorp geen korfbalvereniging bezat en dat vond ze toch wel een gemis, niet voor zichzelf, maar voor de bewoners.

  Ze verzocht daarom Jo Haller, wethouder en loco- burgemeester, een dergelijke club op te richten. Haller had zelf liever een voetbalclub, maar die was (toen) alleen voor mannen. Mevrouw De Groot wilde een sport waaraan zowel de jongens als de meisjes van het dorp zouden kunnen deelnemen.

  Een verzoek van de burgemeestersvrouw kon je niet zomaar naast je neerleggen, dus na de nodige voorbereidende activiteiten werd op woensdag 23 juli 1947 de oprichting een feit. Dat gebeurde in een zaaltje van café Marees, op de plek waar nu het restaurant van Mario zit, door een veertiental daartoe bijeengekomen aanwezigen. Er werden 23 leden ingeschreven, die een dagelijks bestuur benoemden, bestaande uit voorzitster mevrouw De Groot- Brugman, secretaris Jo Haller en penningmeester Ebbel Wijkstra.

  Pas een jaar later werd besloten aan de competitie te gaan deelnemen; met drie twaalftallen. Weer een jaar later werd het eerste twaalftal kampioen. Dus feest; ook in café Marees op 11 juni 1949.

  CLUB VAN 50